icons

Peter Van Driessche | Atelier4 - INFINITI²³

Hoe zullen we wonen, werken en leven als de zeespiegel blijft stijgen en hele districten onder water komen te staan? Ervaar een nieuwe vorm van stedelijkheid op het water.

Site Oud Sint-Jan
Gratis

De installatie

INFINITI²³

Met INFINITI²³ plant Peter Van Driessche een verticale leefstructuur op de waterpartij aan de Site Oud Sint-Jan. Het bouwwerk doet denken aan het metabolisme, een naoorlogse Japanse architectuurstroming waarin capsules worden opgestapeld tot torens. Met zijn installatie creëert Van Driessche nieuwe ruimte: de rechthoekige units zijn plekken om te wonen, te werken en te leven. Terwijl urbanisten en projectontwikkelaars zoeken naar toekomstige ruimte om te kunnen bouwen, suggereert de architect een plek waar we dichter bij elkaar wonen, kleiner behuisd zijn en mobiel kunnen bewegen op de almaar stijgende waterspiegel. Het wordt een tijdelijk ankerpunt in het stedelijke weefsel. Van Driessche betrekt ook studenten interieurarchitectuur bij zijn project om vorm te geven aan dit nieuwe wonen.

Bio

Peter Van Driessche

Architectengroep Atelier4 werkt sinds 1989 in Gent en bestaat uit twee vennoten en drie medewerkers, waaronder de in Brugge wonende Peter Van Driessche (1964, Gent). Knowhow is doorheen de jaren vooral lokaal opgebouwd in middelgrote projecten in de openbare en de privésector, met ervaring in zowel nieuwbouw als verbouwingen. Met de deelname aan de Triënnale participeert Peter Van Driessche voor het eerste in een internationale kunstcontext in zijn thuisstad.

http://www.atelier4.be/

Partner: KULeuven – Faculty of Architecture