16.09.2020

Bouw mee aan kunstinstallatie voor Triënnale Brugge 2021

De Amerikaanse kunstenares Amanda Browder is één van de twaalf uitgenodigde kunstenaars die van 8 mei tot 26 september zal tentoonstellen tijdens Triënnale Brugge 2021. Ze wil samen met de Bruggelingen een grote textielinstallatie maken in het hartje van de stad. Daarom een warme oproep om restjes stof te doneren in één van de verzamelboxen die zullen verspreid staan doorheen de stad. Vanaf 23 september vind je verzamelboxen in de Brugse bibliotheken, bij In&Uit of in het Huis van de Bruggeling.

© Amanda Browder

Welke soort stof zoeken we?

◆   kleurrijke stoffen, effen of met patronen
◆   afmeting minimum 30cm op 30cm
◆   geen rekbare of transparante stoffen
◆   geen kleding of zware meubelstoffen
◆   geen beige, grijs of lichte kleuren
◆   allerlei soorten garen zijn ook welkom

Amanda Browder is ook nieuwsgierig naar het verhaal achter jouw stof. Hebben sommige stukken stof een speciale betekenis voor jou? Is het een deel van je trouwjurk? Komt dit uit een ander land? Heb je de stof pas na een lange zoektocht kunnen bemachtigen? Heb je er iets speciaals mee gemaakt,…

Een groot of klein verhaal… we willen het graag weten. Je kan je verhaal op de kaartjes schrijven die ter plaatse bij de verzamelboxen zullen liggen en aan de stof vastnieten. Of mail je verhaal samen met een foto van de stof naar els.degryse@triennalebrugge.be.

Wil je een bruikbare naaimachine doneren of uitlenen aan het project? Neem contact op met els.degryse@triennalebrugge.be.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.