Openingsfeest Triënnale Brugge: Spaces of Possibility

Feest

Op zondag 14 april vieren we samen de start van Triënnale Brugge: Spaces of Possibility met feestelijke activiteiten, boeiende gesprekken en gezellige ontmoetingen.

Wanneer
14.04.2024
11:00 – 18:00
Waar
Brugse binnenstad
Gratis
Triennale Brugge 2024 publieksopening Matthias Desmet 040 LR

Ontdek op 14 april als eerste de twaalf kunst- en architectuurinstallaties in de straten van Brugge en Zeebrugge. Laat je inspireren, verwonderen en verrassen tijdens deze eerste kennismaking met TRIBRU24.

Op het programma

Officiele opening Triënnale Brugge 2024
11:00 – 12:30 I Binnenplein Stadshallen
We trappen de vierde editie van Triënnale Brugge feestelijk af op het binnenplein van het Belfort, waar de installatie The Joyful Apocalypse van architectuurbureau Traumnovelle te bewoneren is. Na een verwelkoming door burgemeester Dirk De fauw en voorzitter van Brugge Plus, Franky Demon, biedt het stadsbestuur een gratis drankje aan tot 12:30.

Beeldenfluisteraars
11:00 18:00 I Alle locaties in de binnenstad
Wil je meer weten over de installaties die de kunstenaars en architecten ontwikkelen? Spreek dan onze beeldenfluisteraars aan.

Verken al zoekend TRIBRU24
11:00 18:00 I Verkrijgbaar bij alle installaties en het centraal infopunt
Aan de hand van onze zoekkaart word je uitgenodigd om de kunst- en architectuurinstallaties van dichtbij te bekijken, te verkennen en te onderzoeken. Heb je het antwoord op alle vragen gevonden? Deponeer dan je kaart in ons centraal infopunt (In&Uit, 't Zand 34) en maak kans op één van de mooie prijzen!

Een blik achter de schermen
11:00 18:00 I Tuin Kapucijnen, Hauwerstraat
Benieuwd naar hoe de werken van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility tot stand zijn gekomen? Ga langs bij Common Thread van SO–IL en bekijk de 'making of' van Triënnale Brugge 2024.

Ontmoet de imkers en hun bijen in het Sebrechtspark
14:00 17:00 I Sebrechtspark
Bijen en bijenkorven maken een essentieel deel uit van het werk van kunstenaar Mariana Castillo Deball. Tijdens TRIBRU24 zorgen imkers Margot en Uther (Biesous) voor de bijen en hun honing. Kijk hoe ze ter plaatse de bijen verzorgen en stel hen al je vragen. Bovendien kan je er zelf zaadbommen met bijen- en vlindervriendelijke zaadjes maken en zo bijdragen tot een meer kleurrijke, bijenvriendelijke omgeving.

Een groene oase in de Sint-Obrechtsstraat
14:00 17:00 I Plein Sint-Obrechtsstraat
Norell/Rodhe transformeert met tweedehandsmaterialen het plein in de Sint-Obrechtsstraat tot een aangename verblijfsplek met een weelderige tuin. Deze gemeenschappelijke tuin ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook functioneel. Laat je zintuigen prikkelen, proef van een heerlijke kruidenlimonade en laat je inspireren door de aanwezige kruiden en bloemen in Raamland.

Mijmeren langs een vergeten weg
13:00 17:00 I Sebrechtsstraat
Herontdek de oude verbindingsweg tussen het Oud Sint-Janshospitaal en de Minnewaterkliniek met Under the Carpet. Kunstenaar Adrien Tirtiaux wandelt mee en praat onderweg over zijn werk en de geschiedenis van de site. Rondleidingen starten om 13:00, 14:00 en 15:00 (NL). Groepen zijn beperkt tot 16 personen. Aanmelden kan ter plaatse in de Sebrechtsstraat.