Programma

Afgelopen zomer organiseerden we in het URB EGG-café tweewekelijks zondagse gesprekken met kunstenaars, architecten, schrijvers, performers, organisatoren of beleidsmakers uit diverse sectoren rond vier kernbegrippen. Onder de noemer ‘ontmoeting met’ werd het evenement telkens opgebouwd rond een vaste formule: we luisterden naar het traject en de insteek van drie gastsprekers en daaropvolgend werd in de namiddag een activiteit georganiseerd.

Opening URB EGG-cafe

Details

Ontmoeting met… kunst in de stad

Details

Bij kunst in de publieke ruimte denken we vaak aan standbeelden of stadsbeelden. Het zijn hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten langs straten en pleinen. Het zijn kunstwerken op privéterrein, maar zichtbaar vanop de openbare weg of indrukwekkende publiekstrekkers, als bakens in het stedelijke weefsel. Het zijn toegankelijke plaatsen, sculpturen of gebouwen die deel uitmaken van het stadspatrimonium. In deze ontmoeting beschouwen we verschillende invalshoeken, begeven we ons op publiek terrein en voorzien we voldoende inspiratie tot dialoog en gesprek achteraf.

  • Gesprek
  • Rondleiding
Meer info

Ontmoeting met… solidariteit

Details

“Het is aan Jou. Het is aan Mij. Het is aan Ons.”, is het motto voor Theater aan Zee deze zomer, en blijkt ook een rode draad voor deze ontmoeting. Betrokkenheid is immers een leidraad in de praktijk van de verschillende sprekers; het is een aanknopingspunt om op zoek te gaan naar individuele en collectieve concepten van solidariteit en dialoog. Het is een aanleiding tot plaatsbepaling: waar staan we als mensen in de wereld, wat willen en kunnen en moeten we doen.

  • Gesprek
  • Kunstinterventie
Meer info

Ontmoeting met… gemeenplaatsen

Details

House of Time is een sociaal-artistiek project in de Brugse binnenstad, waar jongeren kunnen zijn, nadenken over verandering en vooral: leven in het nu. Na Triënnale Brugge 2018 krijgt het proefproject door raumlabor en Brugge(n) voor Jongeren een vervolgverhaal en wordt de werking lokaal verdergezet. Verschillende pistes worden onderzocht en besproken: hoe kan deze plek betekenis geven aan de jongeren en de buurt? En welke impact heeft House of Time op een historische stad als Brugge?

  • Gesprek
  • Open House
Meer info

Ontmoeting met… stadsvernieuwing

Details

Naar aanleiding van 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg staan we stil bij de fascinerende geschiedenis van deze plek en de rol die ze tot op vandaag vervult. De Brugse Stadsschouwburg (1869) is één van de best bewaarde stadstheaters in Europa en werd in 2001 grondig gerestaureerd. Kristallen luchters, rood tapijt en fluwelen klapstoelen voeren ons mee naar de glamour van weleer. Maar tijden veranderen ook. Is een Stadsschouwburg meer dan een vertoningsplek? Kan het ook een katalysator zijn voor stadsvernieuwing en hoe staan andere organisaties hiertegenover?

  • Gesprek
  • Performance
Meer info

Slot URB EGG-café

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.