11.08.2019

Ontmoeting met… gemeenplaatsen

House of Time is een sociaal-artistiek project in de Brugse binnenstad, waar jongeren kunnen zijn, nadenken over verandering en vooral: leven in het nu. Na Triënnale Brugge 2018 krijgt het proefproject door raumlabor en Brugge(n) voor Jongeren een vervolgverhaal en wordt de werking lokaal verdergezet. Verschillende pistes worden onderzocht en besproken: hoe kan deze plek betekenis geven aan de jongeren en de buurt? En welke impact heeft House of Time op een historische stad als Brugge?

Gesprek

House of Time is een sociaal-artistiek project gelegen aan de rand van de Brugse binnenstad, een afgezonderd stukje groen waar jongeren kunnen zijn, nadenken over verandering en vooral: leven in het nu. Door samen te ontwerpen, bouwen, koken en eten, worden er banden gesmeed, talenten ontdekt en veranderingsprocessen – klein of groot – teweeg gebracht. Niets moet, alles kan. Na Triënnale Brugge 2018 krijgt het proefproject door raumlabor en Brugge(n) voor Jongeren een vervolgverhaal en wordt de werking lokaal verdergezet en uitgebreid. Verschillende pistes worden onderzocht en besproken: hoe kan deze plek betekenis geven aan de lokale jongeren, maar ook aan de buurt? Welke ruimtelijke, sociale en culturele impact heeft een gemeenschapsplek als House of Time op een historische stad als Brugge? En wat vinden de jongeren er zelf van?

Zondag 11 augustus 2019, 11.00u

Engels

 • Roeland Dudal

  °1977, Brugge [BE]

  Roeland Dudal is architect en een medeoprichter van Architecture Workroom Brussels (AWB); een denk-en-doe-tank voor innovatie binnen de architectuur, stedenbouw en aanverwante disciplines. Tot 2009 was hij actief als projectleider voor het Vlaams Architectuurinstituut en werkte hij onder meer mee aan de organisatie van de Dag van de Architectuur, de publicatiereeks Jonge Architecten in Vlaanderen, de tentoonstellingsreeks 35m³ jonge architectuur en de 11de Architectuurbiënnale in Venetië.

   

 • Lukas Hamilcaro

  °1991, Montpellier [FR]

  Lukas Hamilcaro is architect en illustrator en werkt sinds 2015 voor het Berlijnse architectencollectief raumlabor, een ontwerpbureau dat opereert op het snijpunt van architectuur en kunst. Hij volgde onder andere het ontwerp op van Goethe na vila in São Paulo(2016), X-Süd Labor in Keulen (2017) en House of Time (2018). Hij is ook mede-oprichter van de internationale culturele organisatie Epeka Berlin e.V..

   

 • Marec Zeghers

  °1961, Ninove [BE]

  Marec Zeghers heeft een gevarieerde beroepsloopbaan en werkt sinds 2007 bij Brugge Plus vzw, waar hij verantwoordelijk is voor de culturele wijkwerking. In 2010 stond hij aan de wieg van Uitwijken. Dit nomadisch buurtproject werd in 2016 bekroond met de prijs voor Evenement met de Laagste Drempel en in 2011 met de Vlaamse Cultuurprijs voor Lokaal Cultuurbeleid. Momenteel coördineert hij de uitbouw van House of Time, een creatie- en doeplek voor alle Bruggelingen.

   

Open House

Op zondag 11 augustus zet House of Time opnieuw haar deuren wagenwijd open. Kom tijdens de Open House deze plek (her)ontdekken, neem een plons in de Hot tub, kom gezellig keuvelen, genieten van een drankje of steek je handen uit de mouwen tijdens een van de creatieve bouwworkshops. Iedereen welkom!

 

Zondag 11 augustus 2019, 15.00 > 20.00u

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.