14.07.2019

Ontmoeting met… kunst in de stad

Bij kunst in de publieke ruimte denken we vaak aan standbeelden of stadsbeelden. Het zijn hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten op pleinen of langs straten. Het zijn kunstwerken op privéterrein, maar zichtbaar vanop de openbare weg of grootse indrukwekkende publiekstrekkers, als bakens in het stedelijke weefsel. Het zijn toegankelijke plaatsen, moderne sculpturen of gebouwen die deel uitmaken van het bijzondere stadspatrimonium. In deze ontmoeting beschouwen we een diversiteit aan invalshoeken, begeven ons op publiek terrein en voorzien voldoende inspiratie tot dialoog en gesprek achteraf.

Gesprek

Bij kunst in de publieke ruimte denken we vaak aan standbeelden of stadsbeelden. Het zijn hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten op pleinen of langs straten. Het zijn kunstwerken op privéterrein, maar zichtbaar vanop de openbare weg of grootse indrukwekkende publiekstrekkers, als bakens in het stedelijke weefsel. Het zijn toegankelijke plaatsen, moderne sculpturen of gebouwen die deel uitmaken van het bijzondere stadspatrimonium. In deze ontmoeting beschouwen we een diversiteit aan invalshoeken en gaan we in gesprek met Heidi Ballet (curator), Anouk De Clercq (multimediakunstenaar) en Philip Van Isacker (beeldhouwer).

 

Zondag 14 juli 2019, 11.00u

Nederlands

 • Heidi Ballet

  °1979, Hasselt [BE]

  Heidi Ballet werkt als onafhankelijk curator vanuit Brussel en Berlijn en cureerde in 2018 ook Beaufort langs de Belgische kustlijn, met de zee en de rol van permanente monumenten als thema’s. Ze was eveneens te gast tijdens het Lofoten International Art Festival in 2017 en in Jeu de Paume in 2016 tijdens een tentoonstellingsreeks rond oceanen.

 • Anouk De Clercq

  °1971, Gent [BE]

  Anouk De Clercq is een Belgische multimediakunstenaar van wie er ook in Brugge werk te zien is: Building in het Concertgebouw. Ze exploreert het potentieel van de audiovisuele taal om mogelijke werelden te creëren, tussen het zichtbare en het verbeeldde. Met Monokino brengt ze projecties en films rond de zee in het licht.

 • Philip Van Isacker

  °1949, Mechelen [BE]

  Philip Van Isacker studeerde rechten en kunstgeschiedenis en kende zijn doorbraak als kunstenaar tijdens Chambres d’Amis in Gent. Hij werkte aan het boek De sculptura, een bundeling van een reeks beschouwingen over beeldhouwkunst met de overtuiging om in een geest van openheid gebruikelijke conventies te overschrijden.

Rondleiding

In een parcours langs straten, pleinen en bruggen, houden een aantal Brugse experten halt bij een selectie permanente hedendaagse projecten in het huidige stedelijke weefsel. Zowel verstilde verbeeldingen van kunstenaars als nieuwe ingrepen van architecten komen aan bod. Tijdens de tournee maken we kennis met inspirerende figuren en spannende verhalen, die genoeg stof moeten opleveren om na te praten in URB EGG-café aan het eind van de wandeling.
Deelname is gratis, mits inschrijving.

Er is ook een belevingstocht voor gezinnen. Meer info.


In samenwerking met Dienst Ruimtelijke Ordening Stad Brugge, Sector Unesco en Dienst Monumentenzorg.

Zondag 14 juli 2019, 15.00 > 18.00u

Nederlands

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.