10.07 > 19.07.2020

PLATFORM #1: Roel Vandermeeren

Sea Dweller:
STOP WATCH

Roel Vandermeeren heeft nieuw werk gemaakt voor dit platform en heeft een stroom van beeldende elementen met olieverf bijeen geschilderd, waarbij zijn eigen ervaringen centraal staan hier in Brugge: een brug, een wateroppervlak, kleuren, vlakken, landschappen en geschiedenissen. Met Sea Dweller: STOP WATCH brengt hij een reeks nieuwe werken op doek samen, met titels zoals Plateau, Echo, Platform of Passage. Langs geometrische lijnen en perspectieven, langs specifieke kerkarchitectuur of in het interieur van zijn atelier. De horizon beweegt en buigt organisch tussen actie en reactie met een uitnodigende expressionistische toets.

Vrijdag 10 juli tot en met zondag 19 juli 2020

Open van 14.00 > 18.00u

Vrije toegang

Bio

Roel Vandermeeren

°1995, Bilzen [BE]

Omschrijving

Roel Vandermeeren (°1995, Hasselt) studeerde schilderkunst aan de PXL-MAD in Hasselt, waar hij in 2019 zijn masterdiploma behaalde. Momenteel is hij uitgenodigd naar Brugge door meester-beeldhouwer Jan De Cock om als eerste leerling mee te werken aan The Bruges Art Institute en zo dus geselecteerd werd om deel uit te maken van een nieuwe elite beeldenmakers in wording. Het is een meesteropleiding die via klassieke schoonheid en traditie tot vernieuwing wil komen. Vandermeeren gaat op zoek naar de rol van de kunstenaar in onze samenleving. Schilderen is voor hem een stroom van actie en reactie, waarbij de kunstenaar de verhouding tussen beeld en idee onderzoekt. Momenteel verblijft de Bilzenaar een klein jaar in Brugge en verwelkomt hij u op Sea Dweller: STOP WATCH, de openingstentoonstelling van Pre-Triënnale Brugge 2020: PLATFORM.

brugesartinstitute.org

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.