11.08 > 16.08.2020

PLATFORM #5: Jasper Rigole

andermans herinneringen

Jasper Rigole is beeldend kunstenaar, filmmaker en audiovisueel onderzoeker met een grote fascinatie voor (audiovisueel) geheugen. Zo verzamelt en archiveert hij gevonden familiefilms die hij via zijn project IICADOM.org van de vergetelheid wil redden. Gedurende zijn residentieweek in PLATFORM #5 wil hij zich focussen op het verzamelen van herinneringen van de lokale bewoners. Hij zal het paviljoen tijdelijk als een soort laboratorium inrichten waar hij met behulp van een hoge resolutie scanner oude familiefilms (8mm en 16mm) films gratis zal digitaliseren. Bewoners die met hun familiefilms langskomen kunnen hierover met de kunstenaar in dialoog gaan en krijgen in ruil een gedigitaliseerde versie van hun film. Jasper Rigole is momenteel als onderzoeker verbonden aan School of Arts, Gent en gaat hier in Brugge aan de slag met oude filmpjes onder de titel ‘andermans herinneringen’.

Dinsdag 11 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020

Open van 14.00 > 18.00u

Vrije toegang

Bio

Jasper Rigole

°1980, Brugge [BE]

Jasper Rigole (°1980, Brugge) woont en werkt in Gent in KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) en maakt films, mediakunst en installaties. Door in zijn werk de scheiding tussen het rijk van het geheugen en het rijk van de ervaring te betwisten, reflecteert hij over concepten als het archief en de herinnering. Dit resulteert in een onderzoek naar de menselijke behoefte aan ‘sluitende’ verhalen en de vraag of anekdotes de geschiedenis ‘fictief’ kunnen maken.

jasperrigole.com

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.