18.08 > 23.08.2020

PLATFORM #6: Inge Watteeuw

Ongewoon gewoon

Inge Watteeuw – architecte en interieurarchitecte – heeft door de jaren heen objecten en materialen verzameld uit verschillende landen en culturen, die ze in een voortdurende aangroeiende compositie integreert en gebruikt in haar eigen werk- en leefomgeving. Zo ontwikkelde ze een eigen, tijdloze vormentaal bij haar verbouwingsprojecten. Die is gebaseerd op een fascinatie voor eenvoudige, abstracte composities en warm, authentiek materiaal- en kleurgebruik.

Bij elke transformatie wordt rekening gehouden met het verhaal van het gebouw zelf en de nieuwe invulling die de bewoner vooropstelt. Het accent ligt steeds op een nieuwe ruimtelijke ervaring. Dat staat gelijk aan een logische, eenvoudige planopbouw en een driedimensionale dynamiek tussen binnen, buiten, horizontaliteit, verticaliteit en lichtinval. Door deze zoektocht naar het juiste evenwicht - en het toepassen van de juiste ingrediënten - ontstaat er een aangename, rustige sfeer.

In haar tentoonstelling ‘Ongewoon gewoon’ zal ze een paar verbouwingswerken tonen, gecombineerd met haar verzamelde objecten aan de hand van foto’s. Deze foto’s - een kunstvorm die haar ook boeit en inspireert - zijn ritmisch opgesteld.

Dinsdag 18 augustus tot en met zondag 23 augustus 2020

Open van 14.00 > 18.00u

Vrije toegang

Bio

Inge Watteeuw

°1965, Brugge [BE]

Inge Watteeuw (°1965) groeide op in Sint-Michiels. Na haar studies interieurarchitectuur in Gent (1987), sloeg ze de vleugels uit naar het buitenland, waar ze onder meer twee jaar werkte bij Lorenz & Ndilila Architects in Zambia. Daarna settelde ze in Brussel, waar ze in 1997 haar eigen bureau oprichtte. Ze studeerde later ook architectuur (2011) in Maastricht. Sinds 2015 woont en werkt Watteeuw opnieuw in Brugge. Haar oeuvre weerspiegelt haar fascinatie voor oude culturen. In een warm en authentiek kleur- en materiaalpalet bepaalt een abstract lijnenspel de maat.

ingewatteeuw.be

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.