25.08 > 30.08.2020

PLATFORM #7: maf architecten

Ideeën voor een weerbare stad

De coronacrisis schudt ons samenlevingsmodel momenteel grondig door elkaar. De impact is voelbaar op alle niveaus: economisch, sociaal en ook ruimtelijk. Veel gebouwen functioneren niet, steden blijken onaangepast en een debat woedt over het gebruik van publieke ruimte. Is de manier waarop we bouwen en samenleven in de stad aan herziening toe? Heeft onze samenleving nieuwe soorten gebouwen nodig?

In het kader van Pre-Triënnale Brugge 2020 organiseert maf architecten hun eigen ontwerpwedstrijd: een zoektocht naar nieuwe gebouwtypes voor een nieuwe samenleving. Hoe kan de bestaande crisis het arsenaal aan ruimtelijke oplossingen verrijken? Hoe kan architectuur worden ingezet als stedelijke schokdemper en in geval van crisis transformeren? Maf architecten denkt en droomt; ideeën voor een weerbare stad.

Dinsdag 25 augustus tot en met zondag 30 augustus 2020

Open van 14.00 > 18.00u

Vrije toegang

Bio

maf architecten

°2014, Kortrijk / Brugge [BE]

maf is een jong architectenbureau dat in 2014 werd opgericht door Bruggeling Dieter Van Bree, samen met Mathijs Bekaert en Nick Willems. Later vervoegden Ruth Pattyn en Pieter-Jan Cierkens het team, dat zich profileert als energiek en onconventioneel. maf opereert op verschillende schaalniveaus: van masterplan tot interieur, van woning tot brievenbus. Na het winnen van de ontwerpwedstrijd Jonge Architecten Aan Zet (2014) volgden de (ver)bouwopdrachten elkaar op. Ondertussen tekenden ze voor tal van projecten, waaronder de Spermalie Travel Store (Brugge, 2017) en de geprezen Woning S in Ledeberg (2019). Een constante in hun werk: verwondering. Laat dat net de kunst van architectuur zijn.

mafarchitecten.be

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.