Triënnale Brugge 2024 feestelijk geopend

16.04.2024

Afgelopen zondag vierden we samen met heel veel bewoners en bezoekers van stad Brugge de start van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility.

Triennale Brugge 2024 publieksopening Matthias Desmet 040 LR
© Matthias Desmet

In de goedgevulde Stadshallen – rond de installatie The Joyful Apocalypse van het Brussels architectuurbureau Traumnovelle – werd samen met burgemeester Dirk De fauw en schepen Franky Demon de start ingeluid van een boeiende vijf maanden. Na de verwelkoming bood het stadsbestuur een gratis drankje aan. Daarna gingen de talrijke bezoekers op stap om de kunst- en architectuurinstallaties te ontdekken met een folder en stadsplan in de hand. Met een zoekkaart die overal aangeboden werd, gingen velen op zoek naar antwoorden op vijf vragen over de werken.

Een goedgevuld programma dus, met wat keuzestress tot gevolg bij velen: beeldenfluisteraars aan elke installatie, rondleidingen door kunstenaar Adrien Tirtiaux aan zijn installatie Under the Carpet, enthousiast klokkengelui aan The tower of balance van Bangkok Project Studio, verwondering voor het hoogtechnologisch weefsel van SOIL …
Ook bij de partners Cultuurcentrum Brugge en Musea Brugge was het aangenaam toeven in respectievelijk de tentoonstellingen Rebel Garden en Het geheugen als gebouw, en een performance van de jonge Brugse videokunstenaar Brecht Vanhoutte in At Rise of Curtain in De Bond.

Nog tot 1 september wordt de bezoeker van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility uitgedaagd om na te denken over wat de toekomst voor Brugge en steden wereldwijd kan brengen.