Veelgestelde vragen

Hier kan je het antwoord vinden op veelgestelde vragen over Triënnale Brugge. Vind je hier geen antwoord op jouw vraag? Neem alsnog contact op met ons.

 • Wat is Triënnale Brugge?

  Triënnale Brugge brengt hedendaagse kunst en architectuur naar de unieke Unesco-werelderfgoedomgeving van Stad Brugge. Driejaarlijks nodigt een artistiek team (inter)nationale kunstenaars en architecten uit om nieuwe, sitespecifieke installaties voor de stad te ontwikkelen en te tonen. Vijf maanden lang nemen ze het historisch centrum in met hun hedendaagse creaties. Ze bieden een artistiek antwoord op een thema dat gelinkt is aan de toekomstige uitdagingen van Brugge en steden wereldwijd.

  Meer info over Triënnale Brugge vind je hier.

 • Wanneer en waar vindt de volgende editie plaats?

  Triënnale Brugge 2024 vindt plaats van zaterdag 13 april tot en met zondag 1 september 2024. De kunst- en architectuurinstallaties zijn 24/7 te zien in de historische binnenstad van Brugge en Zeebrugge.

 • Wat is het thema voor TRIBRU24?

  Triënnale Brugge 2024 werkt rond het thema Spaces of Possibility.

  Twaalf (inter)nationale kunstenaars en architecten zijn uitgenodigd om na te denken over de toekomst van de stad. Aan de hand van tijdelijke kunst- en architectuurinstallaties worden nieuwe vormen van gebruik geïnitieerd die aanzetten tot ontmoeting en reflectie. Hiermee zet Triënnale Brugge haar missie als platform voor experiment verder en hoopt het ook in 2024 te inspireren, een draagvlak te genereren en nieuwe ideeën te lanceren voor de toekomst. Een oefening in verbeeldingskracht; een blik op wat Brugge, en ruimer de stad, kan zijn, vandaag en in de toekomst.

  Lees hier het volledige curatorial statement.

 • Wat valt er te beleven tijdens TRIBRU24?

  • 12 verrassende hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties op wandel- of fietsafstand
  • Begeleide wandelingen met een TRIBRU-gids voor jong en oud
  • Een kalender met inspirerende evenementen
  • Een stadsbreed programma in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge

  Ontdek het volledige programma hier.

 • Hoe wordt het programma samengesteld?

  Het programma wordt samengesteld door een artistiek team, in dialoog met de organisatie en Stad Brugge. Per editie wordt een nieuw curatorenteam aangesteld dat het thema vormgeeft en op basis hiervan een selectie (inter)nationale kunstenaars en architecten maakt.

  De curatoren voor Triënnale Brugge 2024 zijn Shendy Gardin (°1987, Brugge, BE) en Sevie Tsampalla (°1977, Kos, GR). Voor Spaces of Possibility brengen ze twaalf namen van over de hele wereld samen die elk vanuit hun eigen praktijk reageren op het thema en de stad. Bij de eindselectie werd rekening gehouden met culturele achtergrond, diversiteit, leeftijd en kwaliteit van de artistieke inbreng om zo tot een meerstemmig en veelzijdig perspectief te komen.

  Ontdek de deelnemende kunstenaars en architecten hier.

 • Voor wie is Triënnale Brugge bedoeld?

  Triënnale Brugge wil op een laagdrempelige manier een breed publiek in contact brengen met hedendaagse kunst en architectuur. Een divers programma betrekt jong en oud, kenner of nieuwsgierige en nodigt uit om Brugge vanuit een nieuwe hoek te ontdekken.

 • Kan je als individu aansluiten op een rondleiding?

  Wie wenst kan individueel of met familie of vrienden aansluiten bij één van de wekelijkse instaprondleidingen, georganiseerd door Visit Bruges. Meer informatie over het aanbod vind je vanaf maart 2024 op onze website. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte.

 • Is Triënnale Brugge ook voor groepen?

  Wens je begeleid op stap te gaan met je vereniging, organisatie of bedrijf? Een groep enthousiaste TRIBRU-gidsen is klaargestoomd om je mee te nemen in het verhaal van Triënnale Brugge 2024. Rondleidingen te voet of per fiets kunnen vanaf eind januari geboekt worden via onze website. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van het programma voor groepen? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

 • Is Triënnale Brugge ook voor kinderen?

  Ja, Triënnale Brugge biedt een educatief programma aan dat scholen en families ondersteunt of begeleidt bij hun bezoek.

  Wie een educatieve rondleiding wenst te boeken met de klas of met familie, kan hier één van de educatieve gidsen reserveren.

  Liever zonder gids op stap? Er wordt momenteel volop gewerkt aan het educatieve programma. Zo zullen vanaf april 2024 een inspiratiemap (voor leerkrachten en begeleiders) en kunsthappertje (voor kinderen van 6 tot 12 jaar) gratis via onze kanalen ter beschikking gesteld worden. Vanaf juli 2024 zal je ook opnieuw op pad kunnen met Schatten van Vlieg. Allemaal tools die je kan gebruiken om zelf aan de slag te gaan met de kunst- en architectuurinstallaties tijdens Triënnale Brugge 2024. Ontdek het volledige educatieve programma hier.

 • Wie organiseert TRIBRU?

  Triënnale Brugge is een organisatie van Brugge Plus vzw, in opdracht van Stad Brugge.

 • Ik wil graag meewerken, kan dat?

  Triënnale Brugge is niet mogelijk zonder haar vele enthousiaste vrijwilligers. We verwelkomen dan ook nieuwe samenwerkingen. Wens je vrijwilliger te worden? Contacteer Nora Dehaene via nora.dehaene@triennalebrugge.be.

 • Ik heb vragen, waar kan ik terecht?

  Voor vragen kan je ons bereiken op info@triennalebrugge.be of telefonisch van maandag tot vrijdag (9:30 – 17:00) via +32 50 44 20 02.

  Voor persvragen kan je hier terecht.