TRIBRU24 versterkt banden met triënnales

16.01.2024

Op vrijdag 12 januari 2024 ondertekende Triënnale Brugge samen met de triënnales van Kortrijk, Beaufort en Duinkerke (FR) een samenwerkingscharter. Met dit akkoord worden de banden tussen de kunstentriënnales van Vlaanderen en Noord-Frankrijk aangehaald en een structurele samenwerking opgezet.

TRIBRU24 at Symposium FRAC © TRIBRU24

De kunstentriënnales waaronder Triënnale Brugge, Triënnale Beaufort en Triënnale Kortrijk voor Vlaanderen en Triënnale Art & Industrie voor Frankrijk engageren zich met de ondertekening van dit charter om jaarlijks aan kennisdeling en -uitwisseling te doen rond kunst in de publieke ruimte. Door het delen van ervaringen en het professioneel netwerk willen de triënnales vooruitgang boeken in de transformatie van de sector met respect voor mens en omgeving.   

De ondertekening van het charter vond plaats tijdens het tweedaags symposium Collective Energy: Commissioned Art and Public Space in Duinkerke. Dit was het slotevent van de tweede editie van de Triennale Art & Industrie met als thema Chaleur humaine. 

Op het programma stonden onder mee bijdrages van Shendy Gardin en Sevie Tsampalla, curatoren van Triënnale Brugge 2024 en curator Els Wuyts van Triënnale Beaufort, maar ook van Ivan Morison, deelnemende kunstenaar van Triënnale Brugge, editie 2024.