Triennale Brugge 2015 Anne K Senstad Gold Guides Me Jan D Hondt
Anne K. Senstad

Gold Guides Me

Als geglobaliseerde stadsbewoners worden we voortdurend herinnerd aan geld, bezit en economie. Welke waarde hebben we als burger nog in de stad van de toekomst? Het spiritueel hoger gezag van vroeger is vervangen door het fetisjisme van macht en rijkdom.

Historisch gezien zijn steden opgebouwd om te voldoen aan noden op het vlak van handel en nijverheid, transport en productie. Maar de vraag is tot hoever dit kan doorgaan. Hoe zullen onze ethische normen veranderen in de stad van de toekomst? Hebben we als burger nog waarde in het culturele, sociale en politieke weefsel van een stad of worden we uitwisselbare consumenten? Ook de waarde van de stad en de openbare ruimte verandert in een financieel en economisch product, door gentrificatie en vastgoedspeculatie. Anne K. Senstad speelt met haar werk Gold Guides Me in op deze alomtegenwoordigheid van geld en bezit. De 3D-woordsculptuur op het dak van de Pakhuizen stelt onze sociaal-politieke financiële waardesystemen en de psychologische economie van reclame in vraag. Gold is de nieuwe God.

Anne K Senstad

Anne K. Senstad

Anne Katrine Senstad (°1967, Oslo, NO) werkt met installatiekunst, fotografie, video, site- en tijdspecifiek werk en ‘landart’. Ze is geboeid door sensoriële esthetiek, perceptie en transformatie, transcendentale ideeën uit kunst en filosofie, en politiek bewustzijn.