Triennale Brugge 2018 Peter Van Driessche INFINITI23 4 Foto Iwan Baan
Peter Van Driessche

INFINITI²³

Hoe zullen we wonen, werken en leven als de zeespiegel blijft stijgen en hele districten onder water komen te staan? Peter Van Driessche reflecteerde over deze vraag en creëerde een nieuwe vorm van stedelijkheid in Brugge.

Met INFINITI²³ plantte Peter Van Driessche van Atelier4 een verticale leefstructuur op de waterpartij aan de site Oud Sint-Jan. Het bouwwerk doet denken aan het metabolisme, een naoorlogse Japanse architectuurstroming waarin capsules worden opgestapeld tot torens. Met zijn installatie creëerde de architect nieuwe ruimte: de rechthoekige units zijn plekken om te wonen, te werken en te leven. Terwijl urbanisten en projectontwikkelaars zoeken naar toekomstige ruimte om te kunnen bouwen, suggereert de architect een plek waar we dichter bij elkaar wonen, kleiner behuisd zijn en mobiel kunnen bewegen op de almaar stijgende waterspiegel. Het werd een tijdelijk ankerpunt in het stedelijke weefsel. Van Driessche betrok ook studenten interieurarchitectuur bij zijn project om vorm te geven aan dit nieuwe wonen.

Peter Van Driessche

Peter Van Driessche

Architectengroep Atelier4 werkt sinds 1989 in Gent en bestaat uit twee vennoten en drie medewerkers, waaronder de in Brugge wonende Peter Van Driessche (°1964, Gent, BE).