Triennale Brugge 2018 OBBA The Floating Island foto Matthias Desmet
OBBA

The Floating Island

OBBA maakte ruimte in Brugge voor een nieuwe wandeling , op het water, waardoor je de stad vanuit een geheel nieuw perspectief kon beleven.

The Floating Island was een unieke ervaring op de reien vlak bij de Snaggaardbrug. Met deze constructie wou het Koreaanse architectenbureau OBBA een extra publieke (bewegings)ruimte creëren in de Brugse binnenstad. Samen met het Brugse architectuuratelier Dertien12 heeft OBBA een drijvend platform ontworpen dat meer dan 100 vierkante meter besloeg. De installatie was omgeven door groene eilandjes en is publiek toegankelijk. Langs de oever kon je flaneren of even genieten van de omgeving; elastische netten, die tegelijk als leuningen fungeerden, dienden ook als hangmatten of ligbanken die lichtjes over het water helden. Met deze installatie overschreed OBBA de grens tussen de straat en de reien. Het drijvende eiland doorbrak de rechtlijnige, verticale oever met een zachte, vloeiende overgang naar een begaanbare waterweg.

Obba

OBBA

Sojung Lee studeerde aan de Ewha Womans University en de Universiteit van Pennsylvania. Na haar studies nam ze deel aan een breed scala van projecten zoals OMA (Office for Metropolitan Architecture) in Nederland en Mass Studies in Seoul.