Triennale Brugge 2018 Wesley Meuris Urban Mode L 2 foto Matthias Desmet
Wesley Meuris

UrbanModeL

Waar kan je nieuwkomers of bezoekers het best ontvangen en hen leren ontmoeten? Wesley Meuris bracht de onderdelen van de ideale gastvrije ruimte samen in een artistieke analyse en in een paviljoen.

Met UrbanModeL plaatste Wesley Meuris een nieuw paviljoen in het midden van de stad: tussen de bomen op het plein van de Burg. Een aantal panelen uit hout en glas omkaderden Engelse termen die de noden van de ideale samenleving analyseren, zoals ‘Sustainable Interaction’, ‘Immersive Environments’, ‘Fulfilling Needs’, ‘Innovative Services’ of ‘Communication Protheses’. De titel van het werk, UrbanModeL, verwijst naar het begrip UML (Unified Modeling Language), een grafische modelleertaal die veelal toegepast wordt om verschijnselen of processen te categoriseren en schematisch voor te stellen. Meuris heeft deze methode in zijn ontwerp gebruikt. Zijn doen was om een ruimte scheppen voor architectuur, infrastructuur en stedelijkheid, en tegelijkertijd een rustplek te creëren waar aanwezig zijn, kijken en ontmoeten centraal staan.

Wesley meuris

Wesley Meuris

Wesley Meuris (°1977, Antwerpen, BE) studeerde aan de LUCA School of Arts en het HISK in Antwerpen. In 2015 werkte hij er een doctoraat af.