Internationaal symposium publieke ruimte

07.12.2023

Belgische en Franse triënnales brengen knowhow samen in internationaal symposium

Laure Provoust Oui Will Become One Another

Hoe kunnen we kritisch nadenken over kunst in de stad, kunstwerken in opdracht en bestaande collecties in de publieke ruimte? En wat met procedures en onderhoud? Op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari 2024 delen onderzoekers, kunstenaars, curatoren en beleidsmakers – waaronder de curatoren van Triënnale Brugge 2024 – hun ervaringen en expertise tijdens het internationaal symposium ‘Collective energy: commissioned artwork and public space’ in Duinkerke (FR).

Sinds 2021 slaan het Frac Grand Large – Hauts-de-France en Triënnale Brugge de handen in elkaar om over de landsgrenzen heen knowhow uit te wisselen. De reikwijdte van deze samenwerking is intussen sterk uitgebreid en ambitieuzer geworden en culmineert in een eerste internationaal symposium in januari 2024. Professionelen uit Vlaanderen en Noord-Frankrijk zullen er elkaar ontmoeten rond één gemene deler: kunst in de publieke ruimte.

Samen met onder meer Triënnale Beaufort, Triënnale Kortrijk, Triennale Art & Industrie en Biennale d'art contemporain de Lyon, zet Triënnale Brugge tijdens het tweedaags symposium in op kennisdeling en uitwisseling rond kunst in de publieke ruimte. Aan de hand van een reeks workshops, gesprekken, casestudy’s en lezingen worden gedachten uitgewisseld, ervaringen gedeeld en voorstellen geformuleerd om tot een verdere verduurzaming te komen van ontwerpopdrachten, tijdelijk of permanent.

Het symposium valt samen met het slotweekend van de Triennale Art & Industrie, een organisatie van Frac Grand Large – Hauts-de-France en het LAAC, en brengt een mooie afsluiter van deze tweede editie met het thema Chaleur Humaine.

Ontdek het volledige programma binnenkort via triennale.fr.

Inschrijven voor een of meerdere sessies is gratis, mits reservatie via onderstaande link:

Symposium ‘Collective energy: commissioned artwork and public space’
12.01 – 13.01.2024
Halles aux Sucres, Duinkerke (FR)

Een organisatie van:
Frac Grand Large in samenwerking met het LAAC, Biennale de Lyon, CNAP, Esä Dunkerque-Tourcoing, Societé des Nouveaux commanditaires et artconnextion, Université de Lille, Fondation d’entreprise de Martell en Halle aux Sucres
Platform Kunst in Opdracht, Triënnale Beaufort, Triënnale Brugge en Triënnale Kortrijk

Met de steun van:
L’Institut Français, British Council, l’Ambassade de France en Belgique, Vlaamse Overheid