Triënnale Brugge heeft de ambitie om – naast een internationaal architectuur– en kunstevenement in de openbare ruimte - ook een experimenteerplatform te zijn, waarbij het tijdelijk karakter van de installaties de mogelijkheid biedt om grenzen te verleggen, concepten uit te denken en nieuwe ideeën te lanceren voor de publieke ruimte in de stad.
We houden het thema en de namen van de kunstenaars en architecten nog even geheim, maar ondertussen nodigen we je uit om hier te grasduinen in de beelden van vorige edities. Ontdek de tijdelijke installaties van Joanna Malinowska & C.T. Jasper (2021), NLÉ - Kunlé Adeyemi (2018) en Vibeke Jensen (2015).

Who is afraid of Natasha?
Met Who is afraid of Natasha? tijdens editie 2021 speelden Joanna Malinowska en C.T. Jasper in op het idee van het collectief bewustzijn. Natasha is de bijnaam van een standbeeld dat jarenlang te bewonderen was op een plein in Gdynia, maar na het Sovjettijdperk in Polen naar een onopvallende plek in de stad werd verplaatst. Het monument werd gezien als de verpersoonlijking van een regime dat de bevolking onderdrukte en blijft herinneringen oproepen.

MFS III – Minne Floating School
MFS III of Minne Floating School van architect Kunlé Adeyemi, te zien tijdens Triënnale Brugge 2018, toonde een veelzijdige, flexibele structuur die een klaslokaal, een tentoonstellingsruimte en een ontmoetingsplaats op het water huisvestte; een architecturaal project, klaar voor een vloeibare toekomst.

1:1 connect: Diamondscope
In de Diamondscope, een achthoekige constructie van spiegelglas kon telkens één bezoeker en één bewoner van Brugge plaatsnemen. Ze ontmoetten elkaar als vreemdelingen in een intieme ruimte. Ze konden mensen buiten gadeslaan, maar waren niet zichtbaar voor de nietsvermoedende voorbijganger. 1:1 connect tijdens editie 2015 van de Noorweegse kunstenaar Vibeke Jensen toonde een fascinerend werk over de kracht van de blik en over het gedeelde gebruik van de publieke ruimte.