Nle Kunle Adeyemi MFS III Minne Floating School Iwan Baan
Kunlé Adeyemi

MFS III – Minne Floating School

In 2016 won NLÉ de Zilveren Leeuw met zijn Floating School in Venetië. Voor Brugge verfijnde hij de installatie tot een drijvende klas op het Minnewater van Brugge.

MFS III – Minne Floating School is de derde versie van de drijvende school. Ze dient als prototype van een constructie die voldoet aan onze fysieke en sociale behoeften in het licht van de almaar groeiende uitdagingen waarvoor de klimaatverandering ons stelt. Het is niet alleen een mobiel gebouw dat zich wereldwijd kan aanpassen aan de wisselende getijden en stevig genoeg is om overstromingen of zware stormen te trotseren. Het is ook een inspiratiebron om mogelijke alternatieven rond hernieuwbare energie en oplossingen rond landwinning vorm te geven. Op het iconische Minnewater werd deze school een plek van samenwerking, waar leerlingen uit Brugse scholen les konden volgen en werken konden tentoonstellen. MFS III is een veelzijdige, flexibele structuur die een klaslokaal, een tentoonstellingsruimte en een ontmoetingsplaats op het water huisvest; een architecturaal project dat klaar is voor de vloeibare toekomst.

Kunle Adeyemi

Kunlé Adeyemi

Kunlé Adeyemi (°1976, Kaduna, NG) studeerde architectuur in Nigeria en emigreerde vervolgens naar Nederland waar hij zo’n tien jaar werkte voor het befaamde Rotterdamse Office for Metropolitan Architecture (OMA).