Amanda Browder Happy Coincidences Triennale Brugge 2021 Stad Brugge Matthias Desmet 1
Amanda Browder

Happy Coincidences

Amanda Browder verbindt het heden met het verleden in een digitale textielinstallatie samengesteld uit een mix aan patronen en kleuren.

Happy Coincidences van Amanda Browder bestaat uit vier installaties: één permanente installatie op de Verversdijk en drie tijdelijke installaties op verschillende locaties. De digitale textielinstallatie op de Verversdijk verbindt op sublieme wijze het heden met het verleden. Deze installatie verwijst naar de ververs die tijdens de middeleeuwen de Reie gebruikten om het Vlaamse laken te kleuren. Het abstracte werk, met heldere kleuren en speelse patronen, kwam tot leven in samenwerking met de Bruggelingen. Er werden foto’s van stof en voorwerpen ingezameld waarmee de kunstenaar een ontwerp maakte dat vervolgens gedrukt werd op architecturale mesh.

Portret amanda Browder

Amanda Browder

Amanda Browder (°1976, Missoula, US), woont en werkt in Brooklyn, New York. Ze staat bekend om haar artistieke interventies in stedelijke omgevingen. Wereldwijd ontdekken mensen haar grootschalige textielinstallaties op verschillende architecturale vormen, zoals gebouwen en bruggen.