Achter de schermen bij Schatten van Vlieg

11.06.2024

De afgelopen weken ontwikkelden vier leerlingen uit de Kameleonklas in samenwerking met audiograaf Matthias Corneillie en Mastiek een unieke audiowandeling in het kader van Schatten van Vlieg.

Schatten van Vlieg 2
© Mastiek

In de kameleonklas van basisschool Spermalie leren, spelen en ervaren kinderen met een visuele beperking samen de wereld rondom hen. De leerlingen lieten zich inspireren door de kunst- en architectuurinstallaties van Triënnale Brugge: Spaces of Possbility en ontwikkelden zelf een luisterwandeling.

In een eerste fase bezochten de kinderen de verschillende installaties van Triënnale Brugge en selecteerden ze zelf vier werken die hen het meest aanspraken en inspireerden. Via verschillende opdrachten werd er gekeken, gevoeld, nagedacht en gefantaseerd over deze installaties. De volgende fase bestond uit het uitschrijven van een scenario, waarbij sommige kinderen kozen voor een eerder journalistieke aanpak, anderen lieten dan weer hun fantasie de vrije loop.

Tot slot namen de kinderen met hulp van audiograaf Matthias Corneillie de vier audiogidsen op. Het resultaat kan je vanaf 1 juli beluisteren bij The tower of balance, Firesong for the bees, a tree of clay, Common Thread en Earthsea Pavilion.

Haal vanaf 1 juli jouw wandelkaart op in het Centraal infopunt (’t Zand 34) of via onze website.

In samenwerking met Mastiek.