Gidsen Triënnale Brugge 2024 zijn er klaar voor

28.03.2024

Woensdag 27 maart vond het vierde en laatste opleidingsmoment voor de gidsen van Triënnale Brugge 2024 plaats. Als sluitstuk van de opleiding nam het team van Triënnale Brugge de gidsen mee op stap langs de kunst- en architectuurinstallaties.

20180506 Opening Triennale Brugge Plus Tom Leentjes
© Tom Leentjes

Triënnale Brugge investeert sinds de eerste editie in haar gidsenwerking. Hiervoor werken we samen met een groep enthousiaste, gediplomeerde gidsen afkomstig uit de verschillende erkende gidsenverenigingen: Bruges Guides, Hello Bruges en S-wan. Ze zijn niet alleen ervaren en deskundige stadsgidsen, maar ook gepassioneerd door hedendaagse kunst en architectuur.

Een rondleiding voor iedereen

Voor Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility bereidden de gidsen zich voor op het rondleiden van zeer diverse groepen. Zowel bewoners en bezoekers, als kunstliefhebbers en professionelen, maar ook internationale groepen, kinderen en senioren. De gidsen nemen de bezoekers mee langs de kunst- en architectuurinstallaties, langs gekende en minder gekende plekken in de binnenstad, verrassen met weetjes en achterliggende verhalen en gaan in gesprek over de aangeboden thema’s. Ook voor mensen met een auditieve of visuele beperking zijn er specifieke tours uitgewerkt. In samenwerking met de Mind and Makerspace van Howest en ervaringsdeskundigen werd er gezocht naar hoe de beleving van de hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties voor mensen met een visuele beperking kan geoptimaliseerd worden.

TRIBRU24 ontwikkelde verder rondleidingen voor kinderen, in klassikaal verband of met de familie. Visit Bruges biedt gedurende de hele periode vaste rondleidingen aan: je sluit individueel of in kleine groep aan.

Het is duidelijk, de gidsen van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility zijn er klaar voor om de bezoekers te verrassen en te inspireren, Brugge vanuit een ander perspectief te laten beleven en te laten dromen over nieuwe mogelijkheden voor de toekomst van de stad.