Inspirerende duolezing op unieke locatie

24.05.2024

Donderdag 23 mei vond een tweede lezing plaats in het kader van Triënnale Brugge met sprekers Alessandra Covini van Studio Ossidiana en André de Baerdemaeker van Bureau Stadsnatuur.

The design of the encounter 53743206670 o
© Arnout Fonck

In een volle serre van Groendienst Brugge deelden twee Nederlandse ontwerpbureaus hun visie over de natuurinclusieve stad, elk vanuit hun eigen praktijk. Architectuurbureau Studio Ossidiana – dat voor Triënnale Brugge 2024 Earthsea Pavilion ontwierp – tracht nieuwe ontmoetingen te genereren tussen mens en dier en zo onze relatie met de natuur opnieuw te verankeren in onze gebouwde omgeving. Medeoprichter Alessandra Covini lichtte hun belangrijkste projecten uit en beschreef de invloed die deze hadden op de fauna en flora in hun omgeving.

Het Rotterdamse Bureau Stadsnatuur doet ecologisch onderzoek door middel van inventarisaties, meetnetten en vrijwilligersprojecten voor flora en fauna in het stedelijk gebied. Hierdoor bouwden ze een schat aan kennis op over de natuur van de stad Rotterdam in het algemeen en het Rotterdamse havengebied in het bijzonder. Aan de hand van ludieke anekdotes en voorbeelden toonde ecoloog André de Baerdemaeker het belang aan van ruimte vrijmaken in de stad voor mens, dier en natuur.

Met de steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie