Opbouw Triënnale Brugge 2021 gestart

08.04.2021

8 mei 2021 gaat de derde editie van Triënnale Brugge van start. Gedurende zes maanden presenteren dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties in de Brugse binnenstad en Zeebrugge.

Opbouw Triennale Brugge 2021 gestart c Jasper Van het Groenewoud
© Jasper van het Groenewoud

Triënnale Brugge 2021 verschijnt langzaam maar zeker in het Brugse straatbeeld. Op verschillende locaties startte het team de afgelopen week met de opbouw van verschillende kunstinstallaties.

Vanaf 8 mei tot en met 24 oktober stellen dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties voor, gebaseerd op het thema van deze editie: TraumA.

Met TraumA gaat Triënnale Brugge samen met de bezoeker op zoek naar de verborgen kantjes van het idyllische Brugge, balanceren we tussen droom en realiteit, privé en publiek.

Naast het kunstentraject in de openbare ruimte, komt er dit jaar ook een tentoonstelling in de Poortersloge: De poreuze stad. Deze groepstentoonstelling gaat dieper in op de ambivalente thematiek: tussen droom en nachtmerrie, in het onderhuidse of het ondergrondse, van analoge tot digitale vervreemding. Een selectie van een 40-tal sculpturen, foto’s, tekeningen, schilderijen en video’s verbinden het ‘unheimliche’ karakter van de eigenaardige ruimtes van de Poortersloge. De kunstenaars verbeelden hun kijk op wereld, mens en architectuur, die soms gefragmenteerd of verwrongen, soms dichterlijk en paradijselijk blijkt te zijn.

Triënnale Brugge 2021: TraumA
8.05 – 24.10.2021
dagelijks van 10:00 – 18:00
vrije toegang