Publicatie Futuring Spaces of Possibility

23.07.2024

Naar aanleiding van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility brengen we de publicatie Futuring Spaces of Possibility: Hedendaagse kunst en architectuur in een werelderfgoedstad uit.

SE Persmoment Triennale 003

Samengesteld door de curatoren van Triënnale Brugge 2024 Shendy Gardin, Sevie Tsampalla en artistiek coördinator van Brugge Plus Alan Quireyns – onderzoekt Futuring Spaces of Possibilities hoe hedendaagse kunst en architectuur omgaan met stedelijke, sociale en ecologische uitdagingen en nieuwe mogelijkheden kunnen creëren voor de toekomst van een (werelderfgoed)stad. Het boek nodigt stadsdenkers, curatoren, kunstenaars en architecten uit om de Unesco-werelderfgoedomgeving van Brugge in te zetten als een proeftuin voor ruimtelijk experiment. 

Naast een overzicht van de twaalf installaties met extra beeldmateriaal, werden gastauteurs Joachim Declerck, Dimitri Minten, Tim Vekemans, Stavros Stavrides, Koen Timmerman, Dries Van Den Broucke en Françoise Vergès uitgenodigd om mee dieper in te gaan op het thema Spaces of Possibility. Onderwerpen als ‘restruimte’, een duurzame toekomst voor Brugge, aan wie behoort de publieke ruimte toe en de rol van biënnales en triënnales komen aan bod. Met verschillende essays en interviews bieden ze een visie op wat Brugge – en ruimer de stad – kan zijn, vandaag en in de toekomst.

De publicatie Futuring Spaces of Possibility is beschikbaar in de boekhandel, bij In&Uit ('t Zand 34) en via merbooks.be vanaf 20.08.2024.

Uitgever
MER. Books

Gastauteurs
Joachim Declerck (Architecture Workroom)
Dimitri Minten & Tim Vekemans (RE-ST)
Stavros Stavrides
Koen Timmerman & Dries Van Den Broucke (Stad Brugge)
Françoise Vergès

Kunstenaars en architecten
Iván Argote
Bangkok Project Studio
Mariana Castillo Deball
Mona Hatoum
Ivan Morison
Norell/Rodhe
Shingo Masuda + Katsuhisa
Otsubo Architects
SO–IL
Studio Ossidiana
Adrien Tirtiaux
Traumnovelle
Sumayya Vally

Taal: Nederlands en Engels
Aantal pagina's: 264
Formaat: 17x24cm staand
ISBN: 9789464987188
Prijs: €29,90