Stadskaart 25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge

03.03.2020

'25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge' toont een selectie van permanente ingrepen in de stad die de moeite waard zijn om te (her)ontdekken.

Stadskaart 2525

Driejaarlijks brengt Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de binnenstad van Brugge. Een tijdelijk moment, waarbij interventies van nationale en internationale namen een parcours vormen doorheen de stad en je de werelderfgoedstad met andere ogen laten bekijken. Maar er is meer. Brugge telt heel wat verborgen (en minder verborgen) werken die permanent deel uitmaken van het stadspatrimonium. Bijzondere hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten die zichtbaar zijn vanop de openbare weg, als bakens in het stedelijke weefsel.

In het kader van Pre-Triënnale Brugge 2019 zijn we gestart met de opmaak van een inventaris van deze werken, waarvan we een selectie hebben gebundeld in een eerste overzicht, een stadsplan 25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge. Met deze kaart begeven we ons op publiek terrein en willen we jullie uitnodigen om op ontdekkingstocht te gaan, onverwachte plekken op te zoeken en jullie te laten verrassen door de vele boeiende permanente ingrepen die Brugge te bieden heeft. 25/25 is geen best of-selectie, noch een opdeling naar typologie, stijl of periode. Het is een palet van interventies, groot of klein, door bekende of minder bekende namen, die de moeite waard zijn om te bezoeken, te (her)ontdekken en het debat over hedendaagse kunst en architectuur in de werelderfgoedstad en haar wijken en deelgemeenten levendig te houden.

De stadskaart 25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge werd officieel voorgesteld op zondag 14 juli 2019 tijdens het gesprek Ontmoeting met… kunst in de stad.

Download hier de digitale versie.