TRIBRU ontwikkelt ook educatief aanbod

19.01.2024

Ontdek Triënnale Brugge met je klas of familie dankzij ons educatief aanbod.

Kunsthapper optie 3_Schatten van Vlieg
© Schatten van Vlieg

Triënnale Brugge: Spaces of Possibility wil iedereen uitdagen om mee te denken over een nieuwe invulling van on(der)benutte of weinig opgemerkte locaties in de stad. Daarom wordt op dit moment volop gewerkt aan een specifiek aanbod voor gezinnen en klasgroepen. Vanaf april zullen dus ook de jongste bezoekers kunnen genieten van het kunstenparcours in de Brugse binnenstad.

Vorig week werden leerlingen en leerkrachten uitgenodigd in het Concertgebouw en het Groeningemuseum om bij de daar aanwezige kunstwerken speelse opdrachten uit te testen en hun ongezouten mening te delen.

Aan de hand van de bevindingen van de kinderen en de feedback van de leerkrachten werkt Triënnale Brugge samen met Mastiek een programma uit voor families en scholen. Zo wordt een rondleiding uitgestippeld, een inspiratiemap uitgewerkt en een kunsthapper ontwikkeld.

Ook de zomeractiviteit in het kader van Schatten van Vlieg zal via een participatief traject ontwikkeld worden. Leerlingen van de basisschool Spermalie gaan hiervoor aan de slag met een professionele audiomaker. Samen zullen ze een route uitstippelen, enkele kunstwerken onderzoeken en interviews afnemen . Het resultaat wordt een luisterwandeling die de verbeelding zal prikkelen.

Bekijk hier ons volledige aanbod voor scholen en families.

Het educatief aanbod werd ontwikkeld in samenwerking met Mastiek.