Triënnale Brugge 2024 zoekt jouw verhaal

22.02.2024

Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility is voor het werk van Adrien Tirtiaux op zoek naar verhalen over de oude verbindingsweg die tussen 1938 en 1976 het Oud Sint-Janshospitaal en de Minnewaterkliniek verbond. De kunstenaar koos deze locatie voor zijn installatie voor Triënnale Brugge 2024. Hij zal er een deel van deze verbindingsweg terug blootleggen.

TRIBRU24 Under the carpet Adrien Tirtiaux
© Adrien Tirtiaux

Deze verbindingsweg - een idee van prof. dr. J.Sebrechts, bood een antwoord op de groeiende behoeften van de stad. Deze zorgde voor een snelle en rechtstreekse verbinding tussen de twee ziekenhuizen via een spectaculair viaduct boven de huisjes van het Wevershof en een tunnel onder de ingang van de Minnewaterkliniek. Toen de ziekenhuizen in 1976 een nieuwe bestemming kregen, raakte de weg in onbruik. Sommige delen werden afgebroken, andere geprivatiseerd en een deel werd door natuur overwoekerd. Adrien Tirtiaux zal nu met een artistieke interventie een deel van die verloren gegane verbindingsweg terug vrijmaken.

Heb je in de buurt gewoond toen de weg nog gebruikt werd, ofwel voor, tijdens of na de afbraak ervan? Heb je deze weg nog gebruikt als arts, verpleegkundige of ambulancechauffeur? Of heb je er toevallig interessant foto- of videomateriaal van?

Triënnale Brugge 2024 is op zoek naar bijzondere verhalen, getuigenissen of herinneringen over deze weg om het project van de kunstenaar te voeden en in een film op te nemen.
Heb je info? Stuur dan een e-mail naar verbindingsweg2024@gmail.com of kom op dinsdag 12 maart tussen 17 en 22 uur naar het Meersenhuis, Oostmeers 5 en vertel je verhalen aan de kunstenaar en het team van Triënnale Brugge.

In samenwerking met Brugge 2030 en Erfgoedcel Brugge.