Book launch "Memory as building"

Gesprek

Cultuurcentrum Brugge (Cultural Center Bruges) is launching the publication "Memory as a Building" on Sunday, June 30, at the Burghers’ Lodge, which was renamed Wanderspace Burghers’ Lodge for the occasion during Bruges Triennial 2024.

Date & time
30.06.2024
10:30 – 12:00
Location
Wanderspace Burghers’ Lodge, Kraanrei 19, 8000 Bruges
Het geheugen als gebouw in situ installatie Willy Vynck foto c Jan Verhaeghe

In de maanden die vooraf gingen aan de opbouw van de tentoonstelling Het geheugen als gebouw vroeg Cultuurcentrum Brugge aan auteur en curator Barbara De Coninck om voor elk van de zes kunstenaars een tekst over hun werking en specifiek over hun werk voor de tentoonstelling te schrijven. Deze boeiende teksten zijn al sinds het begin van de tentoonstelling te lezen in de tentoonstellingsruimtes. Nu worden ze ook gebundeld in een publicatie, ondersteund door beeldmateriaal van de ingrepen die de zes kunstenaars in deze tentoonstellingsruimtes deden. Tijdens de boekvoorstelling gaan Barbara De Coninck en curator Jan Verhaeghe in gesprek, gemodereerd door Mieke Dumont

De meeneemtekst van curator Jan Verhaeghe is de start van een rondleiding door de tentoonstelling vol nieuw creatiewerk in deze historische ruimte.

Over Het geheugen als gebouw

In Het geheugen als gebouw brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in de Poortersloge. De zes kunstenaars: Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck gaan in de historische ruimtes aan de slag en brengen nieuw werk waarin concepten als verzamelen, archiveren en bewaren worden gekoppeld aan persoonlijke en/of maatschappelijke, kunsthistorische thema’s. Samen graven ze naar ‘het geheugen’ van de Poortersloge, een zwerfruimte dat van commerciële plek tot Academie, van Rijksarchief tot tijdelijke tentoonstellingsplek is geëvolueerd.

Organised by:

Cc logo