Boekvoorstelling | Het geheugen als gebouw

Gesprek

Cultuurcentrum Brugge lanceert op zondag 30 juni de publicatie Het geheugen als gebouw in Exporuimte Poortersloge, die tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid werd omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge.

Wanneer
30.06.2024
10:30 – 12:00
Waar
Zwerfruimte Poortersloge, Kraanrei 19, 8000 Brugge
Het geheugen als gebouw in situ installatie Willy Vynck foto c Jan Verhaeghe

In de maanden die vooraf gingen aan de opbouw van de tentoonstelling Het geheugen als gebouw vroeg Cultuurcentrum Brugge aan auteur Barbara De Coninck om voor elk van de zes kunstenaars een tekst over hun werking en specifiek over hun werk voor de tentoonstelling te schrijven. Deze boeiende teksten zijn al sinds het begin van de tentoonstelling te lezen in de tentoonstellingsruimtes. Nu worden ze ook gebundeld in een publicatie, ondersteund door beeldmateriaal van de ingrepen die de zes kunstenaars in deze tentoonstellingsruimtes deden. Tijdens de boekvoorstelling gaan Barbara De Coninck en curator Jan Verhaeghe in gesprek, gemodereerd door Mieke Dumont.

De meeneemtekst van curator Jan Verhaeghe is de start van een rondleiding door de tentoonstelling vol nieuw creatiewerk in deze historische ruimte.

Over Het geheugen als gebouw

In Het geheugen als gebouw brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in de Poortersloge. De zes kunstenaars: Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck gaan in de historische ruimtes aan de slag en brengen nieuw werk waarin concepten als verzamelen, archiveren en bewaren worden gekoppeld aan persoonlijke en/of maatschappelijke, kunsthistorische thema’s. Samen graven ze naar ‘het geheugen’ van de Poortersloge, een zwerfruimte dat van commerciële plek tot Academie, van Rijksarchief tot tijdelijke tentoonstellingsplek is geëvolueerd.

Georganiseerd door:

Cc logo