Ook derde duolezing groot succes

29.08.2024

Ontwerpbureaus SO–IL en RE-ST zoomden tijdens deze duolezing in op de opportuniteiten van het detecteren en activeren van onderbenutte ruimte.

The common thread vs wander space
© Arnout Fonck

Op een prachtige zomeravond vond https://triennalebrugge.be/adm...SO–ILde derde en laatste duolezing plaats in het kader van Triënnale Brugge 2024 in samenwerking met Archipel, dit keer op de Standaertsite in Gent. De site vormde het ideale decor voor de lezing van RE-ST en SO–IL met als thema 'het dectecteren en activeren van on(der)benutte ruimtes'.

Architectuur- en onderzoekspraktijk RE-ST heeft met hun onderzoek naar ‘wanderspace’ of zwerfruimte een zeer sterke inhoudelijke band met het thema van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility. Eerst vertelde Tim Vekemans over de algemene visie en werking van het bureau waarna Dimitri Minten inzoomde op een paar projecten, zoals de uitbreiding van het Design museum in Gent.

Florian Idenburg, medeoprichter van architectuurbureau SO–IL belichtte aan de hand van enkele projecten hoe het bureau de grenzen bevraagt tussen binnen en buiten en tussen de manier waarop het menselijk lichaam zich tot de gebouwde omgeving verhoudt. Afsluiten deed hij met dieper in te gaan op het werk ontworpen voor Triënnale Brugge: Common Thread.

FUTURING SPACES OF POSSIBILITY

Beide ontwerpbureaus schreven een bijdrage in de publicatie Futuring Spaces of Possibility: Hedendaagse kunst en architectuur in een werelderfgoedstad, uitgebracht naar aanleiding van Triënnale Brugge 2024.

Lees hier meer over de publicatie.