SO–IL

Portret Jing Liuen Florian Idenburg Brad Ogbonna
© Brad Ogbonna

SO–IL (2008, New York, US) ofte Solid Objectives werd opgericht door architecten Florian Idenburg (°1975, Haarlem, NL) en Jing Liu (°1980, Nanjing, CH). Het bureau omschrijft haar praktijk als een 'office for future culture' en bouwde de afgelopen jaren een omvangrijk portfolio uit dat wereldwijd erkenning geniet. 

Vanuit hun thuisbasis in Brooklyn, New York, werkten ze aan projecten die de grenzen bevragen tussen binnen en buiten en tussen de manier waarop het menselijk lichaam zich tot de gebouwde omgeving verhoudt. Hun ontwerpen zijn – net als lichamen – beweeglijk. Ze kunnen uitzetten, rekken of inkrimpen. Ze nodigen uit tot aanraking en interactie, en verweven lokale, politieke, sociale en economische verhalen in een architecturaal gebaar dat uitnodigt tot ontwarring. 

Het werk van SO–IL werd recent bekroond met de United States Artists Fellow Prize (2022), de Prix de Rome (2014) en de MoMA PS1 Young Architects Prize (2010). 
Voor hun project van Triënnale Brugge 2024 werken ze samen met Dr. Mariana Popescu (TU Delft) en het Nederlandse Summum Engineering.

so-il.org

Common Thread

SO–IL presenteert in de tuin van het voormalig Kapucijnenklooster in samenwerking met Dr. Mariana Popescu (TU Delft) en Summum Engineering Common Thread, een weefsel dat zich over twee buurten uitstrekt en een nieuwe verbinding in de stad maakt.

016 SO IL TRIBRU 2024
© Filip Dujardin