Ivan Morison

Portret Ivan Morison

Ivan Morison (°1974, Istanbul, TR) laveert met zijn praktijk tussen kunst en architectuur, theater en activisme. Zijn werk is veelal performatief en geënt op de publieke ruimte, waar hij met tijdelijke ingrepen of grootschalige installaties op inspeelt. 

De afgelopen twintig jaar werkte de kunstenaar samen met Heather Peak (°1973, UK) aan projecten die ze 'sculptural space' en 'social sculpture' noemen: sitespecifieke installaties die gebruikers tot toeschouwer of deelnemer van het werk maken en de sociale relaties onderling accentueren. Hun ontwerpen vertrekken uit wat zich ter plekke aandient. Ze botsen met hun omgeving of nestelen zich erin door het gebruik van natuurlijke materialen die na verloop van tijd verkleuren, transformeren of degraderen tot ruïnes van de toekomst ...

In 2007 vertegenwoordigen Heather Peak en Ivan Morison Wales op de Biennale di Venezia met Pleasure Island. Recent bracht Art/Books een monografie uit over hun vijftien jaar gedeelde praktijk onder de titel Love Me or Leave Me Alone: The Very Public Art of Heather and Ivan Morison (2022). 

ivanmorison.org

Star of the Sea

Ontworpen voor het strand van Zeebrugge trekt Star of the Sea met haar omvangrijke, betonnen structuur en opmerkelijke schoorstenen al van ver de aandacht. De bevreemdende, monumentale aanwezigheid in de badplaats verkent de wisselwerking tussen kunst, industrie en ecologie.

Ivan Morison Filip Dujardin liggend