Norell/Rodhe

Portret Daniel Norell en Einar Rodhe Norell Rodhe
© Norrel/Rodhe

Norell/Rodhe (2012, Stockholm, SE) werd opgericht door Daniel Norell (°1973, Stockholm, SE) en Einar Rodhe (°1982, Uppsala, SE). Het Stockholms architectuurbureau ziet zijn werk als een intermediair tusen omgeving en gebruiker, tussen historisch en hedendaags, waarbij de bestaande context (mee) de nieuwe vormgeeft. 

In hun praktijk maken ze maximaal gebruik van lokale of recuperatiematerialen. Hierbij daagt Norell/Rodhe zichzelf uit om hun ontwerpen mee te laten bepalen door de materie, vormen en texturen, maar ook de beperkingen die voorhanden zijn. Ruimtes en objecten worden zo tot nieuwe configuraties ineen gepuzzeld en voelen vertrouwd, maar toch anders aan. Een uitnodiging om in de toekomst doordacht(er) met grondstoffen om te gaan en met architectuur te starten wanneer het traditionele bouwen eindigt. 

Norell/Rodhe nam in 2018 en 2023 deel aan de Biennale Architettura in Venetië en was in 2019 te gast op de Oslo Architecture Triennial met de maquettereeks Under Construction

norellrodhe.se

Raamland

Tussen Oost- en Westmeers vinden we Raamland, een nieuwe gemeenschapstuin ontworpen door Norell/Rodhe. Het Zweeds architectuurbureau geeft het bestaand plein in de Sint-Obrechtsstraat een nieuwe invulling en creëert er zo een boeiende inspiratie- en ontmoetingsplek.

Norell Rodhe Filip Dujardin liggend