Triënnale Brugge 2024 kondigt locaties aan

23.01.2024

Vanaf 13 april neemt Triënnale Brugge terug de historische stad in met twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Samen met de curatoren werd gezocht naar verborgen of onbekende plekken in Centrum, West-Brugge en in Zeebrugge, met de bedoeling om er tijdelijk een nieuwe invulling aan te geven.

Bangkok Project Studio
© Bangkok Project Studio

Nieuwe skyline voor de stad

De start van Triënnale Brugge 2024 nadert met rasse schreden. Vanaf 13 april neemt Triënnale Brugge terug de historische stad in met twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Samen met de curatoren werd gezocht naar verborgen of onbekende plekken in Centrum, West-Brugge en in Zeebrugge, met de bedoeling om er tijdelijk een nieuwe invulling aan te geven.

Zo geeft Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility de skyline van Brugge tijdelijk een andere aanblik. Naast de drie middeleeuwse torens prijkt er van 13 april tot 1 september een vierde baken aan de horizon. Het Thaise architectuurbureau Bangkok Project Studio bouwt namelijk aan de overzijde van het Koning Albert I-park een hedendaagse klokkentoren: een houten uitkijkplek die een vergeten stukje park aanduidt. Iedereen zal er welkom zijn om te genieten van dit weinig gekende groen en een andere blik op de stad.

Vanaf februari verschijnen op twaalf verschillende plaatsen de werken geleidelijk aan in het straatbeeld en is het vooral uitkijken naar de opening om het geheel te ontdekken, Brugge door andere ogen te zien en te genieten van een stad in voortdurende verandering.

Locaties TRIBRU24

Iván Argote, Speelmansrei – Bangkok Project Studio, overzijde Koning Albert I-park ter hoogte van Sint-Godelieveabdij – Mariana Castillo Deball, Sebrechtspark – Mona Hatoum, tuin van PZ Onzelievevrouw, ingang via Stationslaan – Ivan Morison, strand van Zeebrugge ter hoogte van Zeedijk 34 – Norell/Rodhe, plein in Sint-Obrechtsstraat – Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo Architects, Sint-Janshospitaalpark – SO–IL, tuin van het Kapucijnenklooster, Hauwerstraat 3c - 5 – Studio Ossidiana, Hof Bladelin – Adrien Tirtiaux, Poortgebouw Zonnekemeers en Professor Dokter J. Sebrechtsstraat – Traumnovelle, binnenplein van de Stadshallen – Sumayya Vally, Minnewater

Foto's (c) Femke den Hollander